petek, 8. avgust 2014

Bučke v kisu


Že lansko leto sva višek bučk cuket (dolge zelene bučke) shranila v kisu, letos pa vlagava tudi patišonke(slika spodaj).
Lepo so se obnesle. Po okusu spominjajo na gobice. Dodajali smo jih jedem kot uporabljamo kisle kumarice.

Bučke patišonke
Vlagava jih kot kumarice.
-kis voda v razmerju 1:2, solim, sladkam in zavrem
- v to mešanico dodam bučke(očiščene semen, cukete olupljene, patišonk ne lupim) narezane na kocke ali ploščice
- bučke naj vrejo 2 min

- v čiste, ogrete kozarce dam:
  cel strok česna
  manjši čebulček ali kos čebule
  pol lovorovega lista
  2 cela popra
  čajno žlico mešanice začimb za kisle kumarice


- vrele bučke naložim v kozarce, zalijem s tekočino v kateri se kuhajo
- zaprem s pokrovom in
- jih obrnjene na pokrov polagam na leseno desko
- pokrijem z odejo.


Po treh tednih si jih že lahko privoščimo. :)


Hvala za vaš obisk in komentarje.

8 komentarjev:

  1. Škoda, ker nisi objavila še slike cele bučke (ker nimam pojma kakšna sorta je to.. prvič slišim). Sama imam posajene samo zelene (jedilne) in Hokaido, ki so ravno tako rumene barve. Bom pa s temi probala, saj po mojem ne more biti nič drugače. Hvala za recept. čao

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelene bučke, ki so podobne kumaricam, so OK. Patišonke pa so kot rožice. Prilepim še slikico- mož je buče narezal še preden sem se spomnila, da bi delila recept - saj nove rastejo.
    :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za recept. Pri nas je letos bučk za izvoz :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Dodala sem še sliko patišonk.

    Sonja, sivkin liker je uspel. Če želiš ti pošljem nekaj eko sivkinih cvetkov, da ne boš čakala do drugega leta.:)

    OdgovoriIzbriši
  5. ooo hvala lepa, tudi te poznam ampak ne po imenu. Drugo leto jih sigurno vržem na vrt. Sem mislila, da so te bučke - rožice samo okrasne. Hvala še enkrat. čao

    OdgovoriIzbriši
  6. ooo hvala lepa, tudi te poznam ampak ne po imenu. Drugo leto jih sigurno vržem na vrt. Sem mislila, da so te bučke - rožice samo okrasne. Hvala še enkrat. čao

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala za recept, upam da mi ga jutri uspe preizkusiti.Vložene patišonke sem prvič jedla na otoku Pašman, letos sem jih pa prvič posadila na domačem vrtu. Samo moje niso tako lepo rumene, pač pa čisto bele.

    OdgovoriIzbriši
  8. Veš da sem tudi jaz do sedaj mislila, da je to samo okrasna buča... Bo potrebno res poizkusiti :). Praviš, da je sivkin zvarek uspel tako da je čas da se ga tudi jaz lotim - hvala za oba recepta :)

    OdgovoriIzbriši