Moji fantje jo obožujejo, zato sem se odločila deliti naš recept.
Potrebujemo:
250 g rukole
olivno olje
3 stroke česna
3 srednje velike krompirje
sol
1 - 1,5 l vode
poper
limonin sok
parmezan ali smetana, kruhove kocke
Oprano in očiščeno rukolo blanširam (vre naj 2-3 min) in odcedim.
Na olivnem olju hitro prepražim česen (narežem ga na lističe), da zadiši in krompirjeve kocke, posolim in zalijem s približno 1 litrom vode. Ko zavre, počasi kuham, da se krompir zmehča.
Dodam blanširano rukolo in ponovno zavrem.
Odstavim in s paličnim mešalnikom razmešam.
Začinim s sveže mletim poprom, po potrebi zalijem še z vodo in ponovno zavrem.
Juho odstavim in rahlo okisam z limoninim sokom.
Pri serviranju dodam opečene kruhove kocke, fantje pa dodajo še parmezan ali smetano. Ampak ti krožniki potem več niso fotogenični.
Dober tek!!!
Tale izjava o fotogeničnem krožniku pa me je od srca nasmejala :-) Super recept. Hvala!
OdgovoriIzbrišihaha fotogenični?....važn da je super za trebušček:)
OdgovoriIzbrišiSliši in vidi se krasno. Jaz obožujem kremne juhe :).
OdgovoriIzbriši