S trgatve pri starših smo prinesli hruške in kar vabile so.
Ker pa nismo največji ljubitelji svežih, sem jih v nedeljo predelala v
pogačo s hruškami. Hrušk je bilo skoraj 2 kg zato sem povečala maso za testo za 2 jajčki. Uporabila sem velik pekač od pečice. Med prvim pečenjem je tako omamno dišalo....
|
Po 15 min pečenja. |
Po vrhu sem potresla narezane mandlje. Ko je bila pečena sem jo uspela hladiti le pet minut - pol pa napad. Tako kot je vabila z vonjem je bila tudi dobra, hruške so pekle(ker so bile vroče), testo pa se je topilo v ustih...
|
Pravkar iz pečice. |
To dobroto smo delili z najbližjimi sorodniki. En košček pa sem prihranila za drugi dan, da smo poskusili še hladno. Odlična je! Priporočam!
Naslednjič bomo pekli še z jabolki.
Tudi pri nas že ves mesec diši iz pečice po hruškah. Peče pa sinova punca, jaz pa z veseljem degustiram :-)
OdgovoriIzbrišiSuper in hvala, ker si dodala moj "originalni link" :) Ti probaj naslednjo z jabolkami, kot praviš, jaz bom pa slivovo in z rabarbaro.
OdgovoriIzbrišioldpunca: super kandidatko za snaho imaš, jaz sem tudi moževo mamo povabila na pogačo...
OdgovoriIzbrišiime rože: sem večkrat napisala komentar pod tvoj prispevek pa mi ga ne sprejme. Ker pa smo bili nad pogačo zeeelooo navdušeni, sem jo morala pohvalit.