petek, 20. december 2013

Sonček je .....nazaj

Zadnji teden smo "bili v megli". V celem tednu se je sonce pokazalo le toliko, da smo lahko ohranjali vero vanj. Danes in včeraj pa smo se zbudili v čudovit sončen dan, sicer piha, ampak sonček je....

So pa megleni dnevi primerni za drobna družinska ustvarjanja, opazovanje narave in potepe.
Na terasi smo v posode z zemljo zapičili veje, ki jih je pred časom polomil veter in pogled skozi okno je bil tudi v megli pobarvan.



Poskrbeli smo za ptičke, a žal hrane še niso našli.


Na potepu po Vulkano landu na avstrijskem štajerskem pa sta megla in predbožično vzdušje poskrbela za piko na i.


 Navdušila nas je tudi lučkolandija. Živali so vedno tako prisrčne.
Lp.



sreda, 04. december 2013

Praznična peka

Z mojimi kuharskimi mojstri običajno začnemo s praznično peko piškotov na prvi adventni vikend, tudi letos smo se držali tradicije.
Po sprehodu na nedeljskem sončku smo si privoščili pomarančni punč in pogačo. In ko se je zunaj že temnilo, smo si pripravili "orodje" ter se nagnetli ob delovni pult. Bilo je zelo živahno, občasno je testo ponagajalo, a smo ga veselo gnetli in izrezovali ....uživali.


Pekli smo smetanove piškote kot vsako leto


in kokosove hlebčke.


Še recept za kokosove poljubčke.
4 jajca
1 vanilij sladkor
40 dkg sladkorja
1 margarina ali maslo
penasto umešamo - 15 min

dodamo
30 dkg kokosove moke
1 pecilni prašek
60 - 70 dkg moke

Iz testa naredimo kroglice velikosti oreha, jih rahlo sploščimo in spečemo do zlato rumene barve.

Skupinska slika.


Včeraj pa so bili piškotki deležni še friziranja. Ti, na pladnju, so namenjeni družinski izmenjavi.



Lp.

ponedeljek, 02. december 2013

Pončo in šal v eni osebi




Tale šal sem pletla zares dolgo časa in sicer zato, ker sem ga pustila malo ob strani. Vedno imam namreč več "projektov" v delu in se zgodi, da gre tudi sezona mimo preden kakšen izdelek zaključim.

Ko je bil končno šal gotov, sem prišila še gumbe in ga bom nosila tudi kot pončo oz. grelec ramen.


Za otvoritev božične peke sem v  pogači s hruškami zamenjala hruške z jabolki in nad izdelkom smo bili navdušeni. Poleg bogatega vonja po cimetu, jabolkih in orehih, nas je pogača razvajala tudi z okusom. Odlično! Na fotoaparat sem se spomnila, ko sta na pladnju ostala  le še dva koščka - škloc.